Bitcoin-gemeenschap schreeuwt gemeen gemeengoed als grote bank betrokken bij Epstein-schandaal

De Bitcoin-gemeenschap wees al snel op een boete van 150 miljoen dollar die door de Deutsche Bank werd betaald voor het serveren van Jeffrey Epstein.

Deutsche Bank werd onlangs veroordeeld tot het betalen van een boete van $150 miljoen voor „significante nalevingsfouten“ in haar relatie met vermeende kindersekshandelaar, Jeffrey Epstein. De Bitcoin-gemeenschap op Reddit wijst op dit laatste geval van wangedrag van grote financiële instellingen.

Volgens de CNBC-rapportage van dinsdag hebben de financiële toezichthouders van de staat New York een boete van $150 miljoen opgelegd aan de bank voor het aanbieden van bankdiensten aan Epstein, ondanks het feit dat hij op de hoogte was van zijn eerdere aanklachten.

In de toestemmingsorde waaronder Deutsche ermee instemde om reparaties te betalen, tonen de regelgevers aan dat de stafmedewerkers van de bank zich bewust waren van een memorandum dat de lange geschiedenis van Epstein van de beschuldigingen en de veroordelingen van seksmisdaden in Florida gedetailleerd weergaf. Epstein werd beschuldigd van het vragen om een minderjarige prostituee in 2007, die 13 maanden in een abnormaal milde gevangenisstraf zat.

De relatiemanager van de bank concentreerde zich in plaats daarvan op hoe lucratief de relatie zou kunnen zijn, en projecteerde een „opbrengst van $2-4 miljoen per jaar in de loop van de tijd“ in een e-mail met topmanagers. De manager stelde ook voor om rekeningen te openen voor entiteiten die verbonden zijn met Epstein, niet voor fysieke personen.

De regelgevers hebben de bank ook gekastijd voor onoplettendheidsmislukkingen aangezien de bankrelatie voortduurde. De transacties die door de bank worden verwerkt, omvatten overschrijvingen naar publiekelijk vermeende mede-samenzweerders, naast „periodieke verdachte geldopnames“ van in totaal $800.000 over vier jaar.

Epstein was bevriend met zowel president Donald Trump als voormalig president Bill Clinton, die een populaire samenzweringstheorie voeden die de legitimiteit van zijn vermeende zelfmoord in een gevangeniscel in twijfel trekt.

Er zijn veel schaduwrijke zaken op Wall Street…

De Bitcoin-gemeenschap brengt vaak gevallen van fraude en corruptie bij grote financiële instellingen ter sprake, gezien de terugkerende categorisering van Bitcoin als een veroorzaker van misdaad en het witwassen van geld door sommige Wall Street-directeuren.

In mei 2020 werd in een beleggersrapport van Goldman Sachs gesteld dat Bitcoin Evolution geen beleggingsobject is, onder verwijzing naar crimineel gebruik.

Grote banken faciliteren echter vaak het witwassen van geld en de financiering van terrorisme. De gemeenschap wees op verschillende opvallende beschuldigingen en veroordelingen, zoals het vermeende witwassen van Mexicaans drugsgeld door HSBC.

In een rapport van 2018 werd vastgesteld dat de meerderheid van de Europese banken in het afgelopen decennium een boete kreeg opgelegd voor het witwassen van geld.

JPMorgan werd schuldig bevonden aan het witwassen van geld in verschillende grote schandalen.

Eén commentator merkte niettemin op dat de regelgevers zich afvroegen of het gebrek aan opdringerige actie van Deutsche in het bankwezen van Epstein wel aan de orde was. Autoriteiten kunnen vergelijkbare problemen hebben met Bitcoin en andere cryptocurrencies, waar deze indringers onmogelijk zijn.

Maar ondanks crypto’s gebrek aan toezicht, vindt de blokketenanalyse consequent dat slechts een minuscuul deel van de doorvoer crimineel van aard is.