Bitcoin Volume & OI neemt een scherpe omkering op, hoe zit het met de $ 9.600 CME-kloof?

Bitcoin behoudt zijn sweet spot, boven de $ 10.000, terwijl de handelsactiviteit vertraagt.

Bitcoin heeft geen haast en zit boven de $ 10.000

De leidende digitale valuta voelt zich comfortabel op zijn belangrijkste psychologische niveau, dat sterk blijft.

Gisteren kwam bitcoin in een stroomversnelling, maar verloor het al snel rond $ 10.500, wat het vandaag terugbrengt op ongeveer $ 10.250, na de aandelenmarkt, die een opleving zag om vervolgens weer te dalen. Zelfs goud heeft zich naar een hoger niveau getild sinds het vorige maand een nieuwe piek bereikte.

Bitcoin Code staat momenteel in het rood terwijl het $ 1,5 miljard aan „echt“ handelsvolume beheert.

Ook op de termijnmarkt vertraagt ​​het volume.

We gaan naar beneden!

Op CME blijft het volume dat wordt verhandeld door bitcoin-futures dalen tot onder de $ 500 miljoen vanaf het hoogste punt van $ 1,1 miljard op 2 september. Hetzelfde geldt voor Bakkt, dat woensdag daalde tot slechts $ 42 miljoen, vanaf het hoogste punt van $ 147 miljoen op 25 augustus.

De totale openstaande rente, die op 17 augustus opliep tot $ 5,7 miljard, is momenteel minder dan $ 4 miljard, volgens gegevensbron Skew .

Verwijzend naar deze scherpe daling van de openstaande rente in zowel USD- als BTC-termen in overeenstemming met de prijs, zegt handelaar Crypto Squeeze , over het algemeen wanneer de prijs daalt, en ook de OI daalt: een bodem. De vraag is: hoe laag in OI is laag genoeg? “

De handelaar zegt dat hij op zoek zal zijn naar het CME-gat van $ 9.600 om te vullen.

Of doen wij?

Analist Willy Woo, on-chain, stelt echter dat het niet nodig is dat de CME-hiaten worden opgevuld. Hij zei ,

“Ik zou zeggen dat de kans groot is dat dit CME-gat niet wordt gevuld, tot dusver is het front-run voor liquiditeit. Elke dip sloeg op. Als dat het geval is, is het de eerste CME-kloof op dagelijkse kaarsen die niet gevuld blijft. “

Analist Mati Greenspan is het hiermee eens dat hiaten niet altijd worden opgevuld, „dat zijn ze meestal gewoon“, wat niet is omdat er een gat is, maar omdat markten volatiel zijn en prijzen de neiging hebben zich te herhalen.

Interessant genoeg zijn er niet-ingevulde hiaten aanwezig van $ 3.000, $ 16.000 en $ 19.000.

Dergelijke anomalieën doen zich voor omdat terwijl CME de traditionele werkvolgorde volgt en de markt wordt gesloten van 16:00 Central Standard Time (CST) op vrijdag tot zondag 17:00 CST, crypto-uitwisselingen 24/7 actief zijn.

Kan zijn? Laten we kijken!

Volgens een onderzoek van MarketScience zijn alle hiaten in de CME-prijsgegevens die zijn gevormd sinds de lancering van bitcoin-futures in december 2017 in het weekend, uiteindelijk in 95% van de gevallen opgevuld.

Hoewel sommige hiaten het hele jaar niet opvullen, wordt 77% van hen opgevuld met de retracements in de daaropvolgende week.

Nu is het afwachten wanneer en of deze hiaten ook zullen opvullen.

Waar de markt ondertussen duidelijk over is, is dat we ons in een bullish fase bevinden met fundamentals die in dezelfde richting wijzen. En volgens Woo zal de risicoweging van BTC na verloop van tijd alleen maar afnemen.